TR | AR | EN | RU
Nizamiye Girişleri Hakkında
24.12.2021

Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 15.12.2021 tarih ve 48 sayılı kararına istinaden yeni oluşturulan nizamiyelerde bulunan araç geçiş sistemleri 01.01.2022 tarihinden itibaren devreye alınacaktır. Devreye alınmadan önce 31.12.2021 tarihinde mesai bitiminden itibaren bariyerler aktif edilecek olup sistem çalışır hale getirilecektir.

  • Üniversitemize araç ile giriş yapmak isteyen ziyaretçiler sadece İlahiyat Fakültesi önündeki nizamiyeden güvenlik kontrolünde giriş yapabileceklerdir.
  • ESOGÜ araç etiketine sahip olan kişiler ise yeni kurulan 3 nizamiyeden geçiş yapabileceklerdir.
  • ESOGÜ araç etiketi olmayan personel ve öğrenci ise F-2 Blok yanında bulunan nizamiyeden ESOGÜ kimliklerini ibraz ederek ve HES Kodu sorgulamasına tabi tutularak geçiş yapabileceklerdir.

Üniversitemize tüm araç giriş ve çıkışları için yeni kurulan otomatik bariyer sistemlerinin problemsiz bir şekilde işleyip herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet verilmemesi için araçlar arasında 1,5-2 metre takip mesafesi bırakılarak maksimum 20 km. hız ile kontrollü bir şekilde bariyerlere yaklaşılması, öndeki aracın bariyerden tamamen geçmesinin beklenmesi ve bariyer kolu indikten sonra bariyere yaklaşılarak trafik ışıkları kontrolünde geçiş yapılması gerekmektedir.

 

not: ESOGÜ araç etiketleri aracın ön camında herhangi bir yerden okunabilmektedir ancak ön camın orta kısmından okutulması halinde daha sağlıklı çalıştığı testler sonucunda tespit edilmiştir.