TR | AR | EN | RU
Open Researcher and Contributor ID (ORCID) Numarası Alınması Hakkında
16.03.2021

TEZLİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE...

   Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından üniversitelerde hazırlanan lisansüstü tezler ile kitap, makale, proje vb. yayınları açık erişimde araştırma hizmetine sunmak amacıyla bir çalışma başlatılmış olup bu çalışma kapsamında, verilerin standardizasyonunu sağlamak için ücretsiz olarak temin edilebilen Open Researcher and Contributor ID (ORCID) Numarası kullanılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. 

   Tezli lisansüstü öğrencileri ile tüm akademisyenlerin ORCID numarası alması gerekmektedir. Bu kapsamda, YÖK Yürütme Kurulu, 13.05.2020 Tarihli (Oturum No: 30) Toplantısı'nda; "lisansüstü tezler ile makale, kongre ve sempozyum bildirileri, kitap ve her türlü bilimsel yayınların takibinde öğretim elemanları ile tezli lisansüstü öğretim programlarına kayıtlı öğrencilerin ORCID numarası kullanmalarının zorunlu tutulması" kararlaştırmıştır.

    Bu bağlamda, halihazırda ORCID numarası bulunmayan tezli lisansüstü öğrencilerimizin en kısa sürede ORCID numarası alması ve alınan ORCID numaralarının da Ulusal Tez Merkezi Otomasyon Sistemine eklenmesi gerekmektedir.

 

< Bilim'le Kalın, Bizim'le Kalın >

Enstitü Müdürlüğü