TR | AR | EN | RU
HES kodu, Kimlik Kartları ve HGS hakkında...
30.09.2021

Üniversitemizin kampüsünün bölünmesi nedeniyle yeni oluşturulan nizamiyelerden yaya olarak geçecek akademik ve idari personelin kimlik kartları, öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile araçların ise ESOGÜ Hızlı Geçiş etiketi (ESOGÜ HGS) ile giriş yapması kararlaştırılmıştır.

Covid-19 salgını sebebiyle, alınan tedbirler çerçevesinde Üniversitemize girişlerde, kimlik kontrollerinin yanı sıra HES kodu sorgulaması da yapılacaktır.

Sağlık Bakanlığı’nın sistemi ile online bağlantı halinde olan personel ve öğrenci kimlik kartlarının sorgulanması ve sağlıklı çalışması için personel ve öğrencilerimizin tamamının, https://hesbilgi.ogu.edu.tr adresine ulaşıp kendilerine ait bilgileri yüklemeleri gerekmektedir.

Üniversitenin sistemine giriş yapılmadan önce Sağlık Bakanlığı, Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından süresiz HES kodu alınarak bilgi girişi yapılacaktır.

Sistemle ilgili olarak bir problem yaşanması halinde, Rektörlük girişindeki Akıllı Kart birimine müracaat edildiğinde destek sağlanacaktır.

Bilgisayar veya akıllı telefonu erişimi olmayanlar Rektörlük personel girişindeki Kioks cihazından işlem yapıp HES kodu alabileceklerdir.

HES kodu almayan personel ve öğrencilerimizin Üniversitemize girişi mümkün olmayacaktır.